Vrijwilligers

Ben je graag op de baan?

Steek je graag een handje toe?

Zin in iets nieuws?

Word dan vrijwilliger-chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale!

Vrijwilliger zijn bij de Minder Mobielen Centrale betekent bijdragen aan het welzijn van je wijk. Met een netwerk van 3000 vrijwilligers helpen we sociaal geïsoleerde buurtbewoners toch vooruit. Wij voorzien elke vrijwilliger van een professionele begeleiding, een onkostenvergoeding per gereden kilometer en een gepast verzekeringspakket (met o.a. een Omnium-verzekering voor je wagen tijdens uitgevoerde trajecten). Uiteraard wordt het aantal kilometers opgeteld vanaf het moment dat je je woning verlaat tot je terug thuis aankomt. Ook het verzekeringspakket loopt gedurende de volledige verplaatsing van elk traject.

Om vrijwilliger te worden bij de Minder Mobielen Centrale moet je aan drie voorwaarden voldoen:

  • Beschikken over een persoonlijke wagen
  • Enkele uren per week beschikbaar zijn
  • Bereikbaar zijn via telefoon

Als vrijwilliger-chauffeur beslis je volledig zelf over de invulling van je vrijwilligerswerk. Jij beslist steeds of je een traject wilt uitvoeren en wanneer je je beschikbaar stelt voor de Centrale. Wanneer een vastgelegde rit uiteindelijk toch onmogelijk blijkt is er steeds de mogelijkheid om deze te annuleren.

Met de hulp van Brusselse vrijwilligers en leden maakten we twee korte filmpjes over de Minder Mobielen Centrale. Ontdek zelf wat vrijwilligerswerk bij de Minder Mobielen Centrale inhoudt!

https://www.youtube.com/watch?v=uXRSTEoWnYQ

https://www.youtube.com/watch?v=7cdd-Fksrbg

Iets voor jou? Meer informatie?

Wend je tot de Minder Mobielen Centrale van je gemeente (‘waar vind ik een Minder Mobielen Centrale?’) voor verdere informatie!

Algemeen kan je ook een mailen naar mmc@mpact.be.

Samen voor een mobiele en solidaire samenleving!