Getuigenissen en Referenties

Getuigenissen

Ik voel me nog nuttig door andere mensen te kunnen te helpen. Dit nuttige koppel ik ook aan een hobby, aangezien ik heel graag met de auto rijd. Als je dan denkt dat we met alle vrijwilligers samen zoveel werk verrichten, dan vind ik dit toch echt wel een meerwaarde.


Hier wil ik mijn vrije tijd nuttig besteden. Meewerken aan de verbetering van de mobiliteit  van mensen die het al wat moeilijker hebben,vind ik erg zinvol.


Als vrijwillige chauffeur heb je uiteraard veel contacten met een wisselend publiek, en zo heb ik al ontzettend veel fijne mensen ontmoet. Hieruit zijn veel vriendschappen ontstaan.


Ik gebruik de Minder Mobielen Centrale omdat ik geen kinderen heb en zelf niet meer met de auto durf rijden. Op die manier heb ik toch nog sociale contacten. De chauffeurs zijn vriendelijk en zeer behulpzaam en altijd stipt. Ik zou ze niet meer kunnen missen.


Ik ben zeer vele jaren actief in het verenigingsleven in Leuven (jaartallen). Ook nu nog mis ik geen enkele vergadering of activiteit. Dit is alleen maar mogelijk, dank zij de Minder Mobielen Centrale, gelet op mijn ernstig mobiliteitsprobleem. De vrijwillige en uiterst behulpzame chauffeurs  brengen mij stipt waar ik zijn moet. Ook de dispatchers zijn correct en gedienstig aan de telefoon. Voor mij verdient de MMC-Leuven beslist een 10 op 10 !

G.D.C. Heverlee


Ik heb de Minder Mobielen Centrale leren kennen via mijn begeleiding.

Ze verlenen uitstekende hulp aan mensen met een mobiliteitsprobleem. Als ik deze vrijwilligers niet zou hebben, zou ik niet weten hoe ik dagelijks op de plaats van mijn behandeling zou geraken.

Sommige chauffeurs liggen me wel iets beter dan andere, maar ze brengen me allemaal heel bereidwillig waar ik moet zijn en klachten heb ik helemaal niet,

K.B. Kessel-Lo


Ik maak bijna dagelijks gebruik van de diensten van de Minder Mobielen Centrale Leuven, meestal om boodschappen te doen, om mijn sociale contacten te onderhouden of om naar de kliniek te gaan voor onderzoek. Zonder deze hulp, zou ik veroordeeld zijn om op anderen een beroep te doen en vermits mijn kinderen nog uit werken gaan, ligt zo iets niet voor de hand.

Zowel de chauffeurs als de dispatchers zijn zeer dienstvaardig, al zou ik wel willen dat de MMC wat meer bereikbaar zou zijn dan alleen 's namiddags op werkdagen, al heb ik begrip voor het feit dat de hele dienst gerund wordt door vrijwilligers. Ge moet het maar doen.

M.L.S. Leuven

Referenties

In 1982 werden de eerste Minder Mobielen Centrales opgericht in o.a. Lommel, Leuven en Ranst.

Intussen zijn er al 230 Minder Mobielen Centrales actief in België en die hebben samen bijna 30.000 leden. 2.620 vrijwilligers zorgen voor het vervoer. In meer dan 290.000 ritten legden ze daarbij 7.500.000 km af in 2011.